ВОЛЯ ще представи кандидата си за кмет на София на 17 септември. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Имаме шанс да се борим за балотаж в София”, каза още той. 

Той обясни, че сред структурите на партията има издигната кандидатура на Румен Радев и на Слави Трифонов. Никоя структура обаче не е издигнала кандидатурата на Мая Манолова.

„Ние ги попитахме защо не подкрепят Манолова и те казаха, че тя също е от системата, която е създавала бедност и корупция в България”, каза той.

„Политическият сезон започна прекалено остро точно в момента, в който сме изтървали почти всички влакове.

България трябва да търси максимален политически консенсус за подобряване на доходите на хората, за справяне с демографската криза, с проблемите в здравеопазването и образованието”, смята Марешки.

През седмицата ВОЛЯ предложи на президента Румен Радев да участва в местния вот като се кандидатира за кмет.

„Това, което отправихме към президента, съвсем добронамерено, е във връзка с това, че като президент са му орязани функциите, и ние му казваме, че най-прекият път към това да имаш възможност да покажеш качествата си е да се кандидатираш за кмет на София.

Той се ползва с голям рейтинг в момента.

Видяхте и Мая Манолова напусна своя пост като омбудсман.

Няма нищо страшно за всеки един деен човек, който иска да покаже качествата си”, обясни Марешки.

Той заяви, че няма намерение да се кандидатира за кмет на Варна на предстоящите местни избори.

„В момента се разиграват някакви низки страсти.

Стигаме до един извратени ситуации, в които кандидати, които са част от системата, която е убивала семействата на хора с увреждания, убивала е образованието, докарала е България до тази демографска криза, сега част  от протестиращите родители, подкрепят кандидати, които са основен фактор в системата, която ги е убивала”, каза още лидерът на ВОЛЯ.