„Воля“ е най-малката парламентарна партия, но като гледам как върви разпадът при някои колеги, може да се окажем 4-та или 5-а сила в НС“, заяви в обръщение по повод старта на Осмата пленарна сесия на 44-тото НС лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

„Всички знаем какво е състоянието на България. Явно, г-н президент Румен Радев, вие го оценявате като негативно. Сега можете това да го промените“, каза той.

Марешки призова президента Румен Радев да напусне президентското място и да се включи в надпреварата за кмет на София. „Иначе това би се смятало за бягство от желанието за промяна“, обясни той. Марешки поздрави Мая Манолова и нарече включването ѝ в битката за кметския стол в мъжкарско.

Той помоли да не се превръщат в битка предстоящите избори, а всеки един сам да реши кой как се е справил на кметския стол.

„Времето е пари, а парите, които се харчат, са наши. Няма да се уморя да повтарям, успехът на всяко едно правителство се определя от парите в джоба на българина“, каза той.

„На всички ни дойде до гуша от махленските разправии в малката коалиция. Вместо да произвежда скандал след скандал, нека да си видят кадрите“, заяви още Веселин Марешки.