В началото казах възпитано истината в очите на Радев. Ще изгонят президента с камъни и това му е съдбата, както на бившия кмет на Варна. Това заяви в телевизионно интервю лидерът на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки във връзка с днешната му среща с президента.

"Казах му, че консултациите му са безвъзвратно закъснели 13 дни преди да трябва да обяви датата за гласуване. Това е израз на страх и некомпетентност. Не знаем кой му дърпа конците. Това е опит за пиар", заяви политикът. 

"Ще запомним мандата му с това, че въпреки надеждите на милиони българи да покаже далаверите на политиците, не направи нищо. Той направи такива избори, че да ги върне на власт", каза Марешки.

"В разгара на протестите излезе с вдигната ръка и извика "Мутри, вън". Така пропъди нормалните хора от площада. Очаквам да го изгонят с камъни както бившият кмет на Варна", каза той.

"Президентът атакува всеки, който не му харесва. Кой нормално мислещ човек ще определи днешната дата като нормално време за правене на консултации за избори, запита Марешки. 

Според него страната ни е готова за избори. Той заяви, че още преди 3 години е призовал за електронно гласуване, но никой не го е чул. "Сега ситуацията щеше да е различна, ако бяха възприели идеята ми", добави Марешки. 

"Радев изговори много нелепости на консултациите. Цялото му поведение е нелепо. Има демократично избрани институции, които правят изборите и декларират готовност. Има и воля на българския народ, който иска максимално скоро да се проведат изборите", каза Марешки. 

"Искаме да дадем шанс на всички хора, които не харесват това управление, да го покажат на първата възможна дата - 28 март", заяви зам.-председателят на Народното събрание и добави, че работи само и единствено в интерес на народа.

"Мандатът на Радев е пълен провал. Ако трябва да поставя оценка на мандата на управляващите, то тя ще е 4 и половина. Има неща, които си вършат добре. Оценката обаче ще им я дадат българските граждани", каза той.

"Виждаме как стари муцуни се представят за нови и с бели дрехи. Социолозите им надуват гласовете, но това не е така. Ние сме единствените, които сме нови и не сме участвали в управлението. Чисти сме", категоричен е лидерът на "Воля".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!