"Право на президента е да издаде указ за насрочване на парламентарните избори. Това обаче не трябва да става без обстановката да бъде преценена правилно.

Не трябва да има политически инат, а всичко да е сметната и да бъде в полза на народа. Вероятно целта на президента Радев е само твърдите ядра да отидат на избори". Това заяви в ефира на NOVA лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.
 
Според него избори в края на март означават предизборна кампания през февруари и март, които не са месеци, в които хората биха участвали.
 
"В този период е много студено и никой няма да си направи труда да излезе и да подаде гласа си. Това неминуемо ще донесе до много ниска избирателна активност. Примери за това могат да бъдат дадени и от съседна Румъния", каза Марешки.

Според лидерът на ВОЛЯ тези два месеца са в срок по закон и те са в рамките на мандата. "Именно внушението, че този срок е повече е опасно", казва той.
 
Той добавя, че в изборния процес са ангажирани между 60 и 70 хиляди души.
 
"Представете си едни секции, които трудно се отопляват и не могат да се проветряват. Ако това се случи през май – прозорците могат да бъдат отворени и да не се предизвика бум на заразените", казва Марешки.