Хубава работа, ама циганска. Така накратко бих определил концепцията на Каракачанов, в която няма нищо концептуално. Такова мнение изрази в студиото на "Плюс-минус" в ефира на Нова телевизия лидерът на партия "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки по повод концепцията на вицепремиерът Красимир Каракачанов за етническите малцинства у нас.

,,Знаете ли, преди време се срещнах с български пенсионери, които получават унизителната пенсия от 220 лева, а уж Каракачанов им обещаваше, че ще им я направи 300 лева. Тоест няма как тези хора да вярват на такива като Каракачанов, които ги излъгаха за пенсиите, пък какво остава за циганската престъпност. Той е вицепремиер от две години и тази концепция досега е трябвало да я развие, а не тепърва да я представя'', обясни още Марешки.

,,Ако на всеки 24 часа беше събарял по 20 незаконни къщи през тези две години, сега нямаше да има проблеми. Просто няма право да прави концепции две години след началото на мандата си'', отсече лидерът на "Воля".

Извън тази тема Марешки обяви, че ако под някаква форма влезе в управлението на страната, ще се заеме сериозно с картела на горивата.

,,Ако бъдем в управлението, ще направя така, че да има държавна бензиностанция във всеки общински център. Не става дума за популизъм, а за пазарен принцип. Очевидно в момента частниците не може да се преборят с картела'', каза той.

,,Ние сме единствената формация, която е готова за евроизборите. Държа да отбележа, че коалицията ни в никакъв случай не се е разпаднала'', допълни още Веселин Марешки и потвърди, че той ще бъде водач на листата.