„Социологическите проучвания напоследък си противоречат тотално. Едни пишат, че първи са ГЕРБ, БСП изостават и не печелят нищо от това, че яхнаха протестите. Други вадят точно обратните данни. 

Едни надуват нереално големи проценти за партиите на Слави Трифонов и Мая Манолова, други им дават два пъти по-ниско доверие. Една вечер гледаме по телевизиите едни проценти, на другата вечер – други. Как става така, че в една агенция някои са 4%, в друга-14%?!  

Политолог посочи кои 5 партии влизат в новия парламент и каква ще е ролята на Слави

Всичко това обърква хората и няма на кого да вярват, че вади истинските нагласи за бъдещите избори”, заяви лидерът на Воля Веселин Марешки по повод последните изследвания на социолозите. 

Ново проучване показва драматичен резултат ГЕРБ - БСП и ерозия за ДБ

„Странно защо само за Воля пускат едно и също от месеци – и „Тренд”, и „Галъп” ни дават около 2% от всички имащи право на глас, което значи около 4% от гласуващите и реален шанс за влизане в следващия парламент. 

Неприятна изненада може да сполети партията на Слави на изборите

Чета обаче и последното проучване на една независима агенция – SocialMetrix, която отчита ръст на Воля до около 12% в резултат на факта, че над 170 000 българи подкрепиха новата ни кауза за безплатни лекарства за пенсионери над 65 г. и ученици до четвърти клас, както и наполовина по-евтини лекарства за ученици до осми клас. 

Последователната ни битка с картела също си казва думата – въпреки лъжите, че справедливите цени в нашите обекти са предизборен трик, хората видяха, че вече минаха четири години, но продължават да си купуват дизел за около 1,50 лева. 

Затова все повече ни подкрепят – защото сме единствените, които не ги излъгахме. Има и още такива проучвания. Но тези данни не ги виждаме в нито една голяма медия. Пускат се само другите. Това много ясно говори кой и как работи срещу нас”, коментира зам.-председателят на Народното събрание (НС). 

Той даде пример с президентските избори през 2016г., когато агенциите не са му давали никакъв шанс, но близо половин милион българи го подкрепиха и излезе на четвърто място. 

„Това притесни нашите опоненти и на парламентарните избори, когато имахме реални около 10% подкрепа, с мощна кампания с фалшиви новини срещу мен и кандидатите на Воля успяха да заблудят някои избиратели”, каза още Марешки.

Зам.-председателят на НС изрази тревога от покачващия се брой хора, заявили, че няма да гласуват за никого. 

„Вероятно това е и целта на статуквото. Да отврати хората от политиката, от изборния процес и да не отидат до урните. Нашата кампания ще бъде насочена и към това- да убеждаваме българите, че изборът, промяната, е в техни ръце. Че ако се откажат от правото си на глас, де факто подкрепят старите партии и оставят на друг да определя живота им за години напред”, заяви Марешки.

Той призова българите да не се влияят от проучванията, а да гледат кой какво реално е направил и прави за тях. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!