Идвам от техническа сбирка, на която трябваше да видим как ще мине първият ден на новия парламент и бяха взети няколко решения. На нея присъстваха представители на всички партии. От "Има такъв народ" бе Тошко Йорданов.

Това заяви в ефира на "Лице в лице" Мария Капон от листата на "Изправи се! Мутри вън!". 

"От "Има такъв народ" имаше предложение заседанията да се водят в Народното събрание, където пише "Съединението прави силата". Днес бяха консултации и първото заседание ще се проведе там, където народните представители ще се закълнат", каза Капон. 

"Всички други парламентарни групи искат заседанията вече да се водят в старата сграда. Против бяха само от ГЕРБ", обясни тя и добави, че това все пак ще се гласува. 


"Има достатъчно разум и парламентаризмът ще спечели. В партийния дом ще си има кабинети и салони, които ще се използват. Може да заседават комисии и други", обясни Капон. 

Тя коментира и скандала между адв. Николай Хаджигенов и Мая Манолова: 

"Консенсусът днес например също дойде с подкрепата на ДПС и БСП. Това само ще ви кажа", заяви Капон и отрече все още да има напрежение в "Изправи се! Мутри вън". 

"Неформалните разговори с господин Трифонов си остават неформални. В момента цялата отговорност е на колегите от "Има такъв народ". Това, което аз видях в тази кампания, показва, че това са хора с интересна биография. Тяхното решение ще е ключово", смята Капон и добави, че от "Изправи се! Мутри вън" ще излъчат група, която официално ще преговаря.