Съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" Николай Хаджигенов избра да е депутат от 25 МИР - София и отстъпи мандата си в Пловдив, където водеше листата, на председателя на Единна народна партия Мария Капон, която беше втора.


Хаджигенов съобщава  това във "Фейсбук", като обещава да работи за интересите на родния си град. Ето какво каза Мария Капон

„Той казва, че Пловдив има нова придобивка. И това е един мандат в повече, въпреки че не е реален, а е формален, но ние двамата ще имаме приемни, всичко ще правим заедно и той ще остане депутат от Пловдив“.

Мария Капон изрази увереност, че въпреки вчерашния спор между Хаджигенов и другия съпредседател Мая Манолова, парламентарна група на "Изправи се! Мутри, вън!" ще бъде съставена:

„Не само ще има, със сигурност ще работя за силна, ефективна парламентарна група, дори да е за един ден.

Няма никакво значение, защото нас от избори не ни е страх, но аз ще работя да има най-силната парламентарна група, независимо колко народни представители има! Бъдете убедени, ще ви изненадаме!“.

Междувременно лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов призова "Има такъв народ" да върне мандата за съставяне на правителство, за да спази обещанията си и да се върви към предсрочни избори.

Както БЛИЦ вече съобщи, повод за скандала стана изказване на адвокат Николай Хаджигенов вчера пред БНТ, в което той обяви, че би станал министър, ако трябва да пожертва себе си.

От изявление пред медиите на Мая Манолова и Татяна Дончева стана ясно, че адв. Хаджигенов може да не е част от бъдещата парламентарна група на коалицията.

По-късно той им отговори: "Госпожите Манолова и Дончева очевидно не са нито гледали, нито чули, нито разбрали, както обикновено". 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!