Ако трябва да използваме тази линия на семейни връзки, Трайчо Трайков може да бъде наречен „син на нацията”. Но много моля да бъде ясно, че това е в кръга на шегата. Това заяви вицепремиерът и лидер на „Движение България на гражданите” по повод предстоящата президентска битка.
Кунева съобщи още, че днес изписват от болницата новороденото бебе на кандиата на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Според нея, един човек като него, който се е заел да отглежда деца „в такава детска възраст”, показва ангажираност и сериозни намерения към бъдещето.
 
„Нашият основен опонент е БСП и нека сме напълно ясни в това”, заяви Кунева.
 
Относно одита на Медицинския университет в София и откритите нарушения министърът каза, че проверката е рутинна и е възложила проверки за всички медицински университети в страната.
 
„Да, в него има притеснителни неща. Прокуратурата изиска този доклад, те ще преценят дали става въпрос за престъпление или за нарушения”, уточни вицепремиерът.
 
Докладът разкри десетки нарушения, сред които неспазване на законите, свързани с обществените поръчки, с приема и обучението.
 
Срещу бившия ректор проф. Ваньо Митев беше образувано досъдебно производство. Той отрече да е допускал или извършвал злоупотреби. Непосредствено след излизането на доклада трима служители на ключови позиции в университета бяха уволнени.