"Ние бяхме на избори преди около година. Когато Румен Радев спечели с БСП президентските избори, се усети една промяна на конфигурацията на властта". Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова по повод вчерашния протест, организиран от БСП.

Каракачанов и правителството отвърнаха на БСП: След 17,30 ще пием бира, ако Нинова не е на агнешко, да заповяда 

"Струва ми се, че БСП преиграва и това се дирижира от лидера им Корнелия Нинова. Тя се опитва да е на гребена на вълна, да показва, че е алтернатива, че е остра опозиция. Това всъщност е нейният шанс да спечели едни следващи избори", допълни тя.

Каракачанов призна защо покани Нинова на по бира 

"400 хил. души работят в държаната администрация. Кой от тях е освободен по политически причини? Аз такова нещо не съм чула. Това са приказки, "казани на пазара". Те имат за цел да внушават, че има такава репресия, въпреки, че никой не е разбрал за нещо такова", коментира Стоянова.

"Говореше се за свобода на словото. Че каква по-голяма свобода в България? Мисля, че целта е да се правят внушения и да се налага едно усещане, без да има реално такова", категорична е тя.

"Със 70 лева е нараснала средната работна заплата от началото на годината. Вярно, че тя е макроикономически показател и има сектори, в които тя е по-висока или по-ниска. Гледах данните. Секторът, в който се отчита най-ниско заплащане, е ресторантьорството. Мисля, че това е
официалната заплата и там има и сисектор", смята Стоянова.

"България достигна най-ниско ниво на безработица - 6%. От бизнеса често казват, че има липса на кадри в реалния сектор. При липсва на кадри, да се говори за безработица, за мен е манипулация", добави тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!