"След като ти самият не си изряден и забраняваш посещението на свои членове в определени предавания, ти олекваш, увисваш във въздуха. БСП не успя да научи някои уроци с годините, сегашното ръководство също".

Така коментира забраната на БСП към членовете си за телевизионни изяви Атанас Мерджанов от БСП в предаването "Офанзива с Любо Огнянов".
 
"Непрекъснато БСП занимава обществото със себе си. Винаги е имало спорове и несъгласия, но винаги председателят е трябвало да бъде обединител и да предлага мъдра и смислена политика вече комай 4 години, като изключим победата на президентските избори, която беше и заради кандидатурата на Румен Радев, оттогава вече имаме 3 загуби", сподели той.
 
"Ръководството като че ли се уплаши от пленум, беше ясно, че ще бъдат отменени мерките, не знам защо беше събирането на подписи. Има страх от дебат в националния съвет, беше нескопосан опит на ръководството да се скрие зад подписите.

БСП не е разцепена, но е тежко разделена по вина на председателя. Имаше посочване с пръст на враговете с партиен билет и несъгласните с мнението им, бяхме набедени, че искам коалиция с ГЕРБ", коментира Мерджанов.
  
"Зад Гергов стои цялата пловдивска организация, имаше неубедителни действия и нелогично поведение на ръководството и Нинова. Изпитах срам, че тя е отказала разговор с министър-председателя, когато ѝ се е обадил в 11 вечерта, независимо как се казва той.

Беше длъжна да организира съпротива, стигнахме до връщане на закон от президента Радев, това беше срамно", заяви членът на БСП.
 
"Сега ГЕРБ безцеремонно използва леви идеи, трябва да си убедителен иначе увисваш и си ненужен. Политиката на Нинова е на разделение, остракизъм, тя доведе до груб и непристоен език, непринадлежащ на левицата.

Стигнахме до ситуация, в която бяхме изведени за 6 месеца от парламента, кой ще повярва на такава опозиция? Да, тя се превърна в опозицията, но не и в алтернативата. БСП тръгва в подготовка за избори в много неизгодна позиция", каза още гостът.
 
"За втори път сме в опозиция и пак ще изпуснем възможността да поемем отговорност за държавата, това е голямата драма. Скандалджийският тон на Нинова ни отблъсна от всички парламентарни групи.

БСП фактически не участва и в регулаторните органи. Нинова дойде на власт след порочен сговор, голяма част от подкрепилите я, останаха разочаровани.

За да свалим ГЕРБ, трябва да предложим умно и солидарно управление. Мая Манолова е ярка личност от кръговете на БСП", завърши Атанас Мерджанов.