Министърът на отбраната Атанас Запрянов заяви, че е готов да остане на поста си в новото служебно правителство на Димитър Главчев, стига да получи покана за това

Той отбеляза, че има пълно доверие в премиера Главчев. Запрянов изтъкна, че е удовлетворен от съвместната работа с министър-председателя.

"Аз съм част от екипа на господин Главчев. Нека да оставим премиера да си свърши работата", добави той.

Атанас Запрянов, Снимка: БГНЕС

Според него, това, че е номиниран сегашният премиер облекчава много нещата, защото той познава всеки министър, познава секторните политики и проблемите. По думите му новият служебен кабинет ще подбере правилните хора, които да ръководят съответните сектори.

Министър Запрянов посети Летище Пловдив, където се провежда годишната съвместна българо-американска летателна тренировка "Тракийско лято - 2024".

От българска страна на събитието присъстваха също заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов и командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев.

Ученията от "Тракийско лято - 2024" продължават от 17 до 29 август в районите на 24-та авиобаза в Крумово, Летище Пловдив и войсковия район в Чешнегирово.