На финалната права на коалиционните преговори в Германия лидерът на социалдемократите Мартин Шулц настоя за повече червена политика. На масата за преговорите в централата на социалдемократическата партия са основни теми за партията, като трудовото право и здравеопазването, съобщава БНР.
Въпреки рекордно дългия период, в който Германия е без работещо правителство, социалдемократите и консерваторите на канцлера Ангела Меркел няма да се поддадат на натиска на времето. „И аз съм заинтересован от бърз напредък, но всички ние искаме стабилно управление, а едно стабилно правителство трябва да стъпи на солиден и устойчив коалиционен договор“, заяви Шулц преди началото на вероятно последния кръг преговори.
 
Трудна финална фаза на преговорите очаква и канцлерът Ангела Меркел: „Не мога да предвидя колко дълго ще преговаряме. Подготвителната работа е свършена, но пред нас има все още твърде важи въпроси, които трябва да намерят своите отговори. Така че влизаме в този последен кръг с волята за успешен край, но и съзнанието, че разговорите ще са тежки“.