Никола Минчев е изключителен човек и професионалист. Почувствах се гадно като разбрах, че е внесено искане за оставката му. Мотивите за искането му са страничка и половина. Това е политически цинизъм. Това заяви в ефира на бТВ изпълняващият в момента председател на НС Мирослав Иванов.

Този пост за мен не е самоцел, ще остана дотолкова доколкото е необходимо, каза още той и допълни, че уж дебелите червени линии на Възраждане и на ДПС се смесиха.

"Виждал съм как по време на гласуване в зала, г-жа Атанасова от ГЕРБ става и отива при групата на Възраждане, обсъждат нещо и след товая двете групи гласуват в синхрон", каза още той.

Попитан как наричат това търсене на подкрепа от депутатите, той заяви, че в него се събуждат неприятни чувства как президентът говори в един глас с ИТН и с ГЕРБ. Президентът, който трябва да обединява, той налива вода в мелницата на опозицията.

Неговите действия водят до това опозицията да постигне целта си, а именно да разрушава частичка по частичка правителството, което е реформаторско. ГЕРБ не можаха да намерят 100 млн. лева за детска болница, а от "Капитан Андреево" държавата е ограбена с 200 млн. лева. ГЕРБ се гордеят с пътищата си, а след година те приличат на швейцарско сирене, каза още Иванов.

Що се отнася до казуса Северна Македония той заяви, че ангажимент се поема само ако се подпише някакъв документ, а Кирил Петков не е подписвал такъв.

Кандидатурата за председател на НС ще е обща за коалицията. Предстои да се свика Коалиционен съвет и там да се обсъди тази тема. Г-жа Митева отказа много удобно след протестите, може би на някой хора им липсва кураж. На мен не ми липсва, но този пост не е самоцел, категоричен бе той.