Продължаваме да пипаме изборното законодателство в последния момент. Това каза председателят на Управителния съвет на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов по време на на обсъждането в Правна комисия на измененията в Изборния кодекс, с които се отменя машинното гласуване, предаде агенция „Фокус“.

Проф. Константинов посочи, че объркваме два вида гласуване и не е ясно кога ще се откажем от едното. „Сегашният текст, че ще има машинно гласуване от догодина, е неизпълним“, допълни още проф. Константинов.

По думите му за това промяна е необходима. „Предлага се машинно гласуване да остане за президентски и европейски. За парламентарни и местни такова гласуване да няма. Това е конкретното предложение. Ако си направим една разгъвка на това предложение във времето и ако няма предсрочни избори ще видим, че това означава най-рано такъв вот да има 2021 г. ноември месец. Не мога да ви кажа точно кога, предполагам, че е на 7 ноември“, посочи още проф. Константинов.

"Местните избори са ужасно сложни за възможностите на сегашната изборна администрация", каза още проф. Константинов. Той обърна внимание и припомни случилото се в "Арена Армеец" през 2015 г., когато изборите са се случили без машинно гласуване.