Една от особеностите, с които ще бъде запомнено 47-ото Народно събрание, са новите лица, които даде на политиката. Едно от тях е Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ (ПП).

Депутатът нашумя и след конфликта, който едва не прерасна в бой в пленарна зала с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той се се появи в сутрешния блок на bTV с костюм в тон с тоалета на водещата Мария Цънцарова. Двамата бяха облечени в нефритено.

На въпрос как е избрал този цвят Митев посочи, че няма много варианти за допустимо облекло в пленарна зала и днес си е позволил да сложи този цвят.

"Аз затова сложих днес този костюм. Той е на границата за допустимото за Народното събрание. "Аз помислих, че е, за да сме в тон", пошегува се Цънцарова с него. Митев обаче ѝ отговори. "Не, а вашето оправдание какво е", на свой ред я попита депутатът от ПП.

„Ние имаме право да носим тъмносиви, тъмносини и черни костюми в Народното събрание. Единственият мотив, с който можем да бъдем различни, е вратовръзката“, допълни Искрен Митев. Той привлече вниманието и с нестандартните вратовръзки, с които се появява в Народното събрание. Сложи си такава на охлюви, защото бе наречен „охлюв“ от друг депутат. 

Митев коментира и скандала с Костадинов. "Мисля, че е ужасно поведение за пленарна зала. Аз определено допринасям за това с поведението си. Аз съм на 30 години, не се оправдавам с възрастта си, но трудно се примирявам с това да слушам лъжи от трибуната", уточни той.

„Когато се случи това с Костадин Костадинов и каза, че съм тъпак и охлюв, реших, че човек трябва да е критичен към себе си и затова си сложих на следващия ден вратовръзката на охлюви“, обясни депутатът от ПП.

 

Той изненада и с още един детайл от визията си. Докато показваше различните си вратовръзки, в ефир се появи и ръката му, на която на палеца има черна халка.

Митев коментира и на кои народни представители в парламента се възхищава, въпреки че са от други парламентарни групи.

Христо Гаджев излиза и говори с факти. Възхищавам се на начина, по който се изразява.

Рамадан Аталай. Той каза нещо на друг депутат, но аз го чух: "Истински силният човек не показва силата си. Не изразява физически силата си, а я показва с думите си". БСП са наш коалиционен партньор. С Божанков си приличаме по импулсивност, но той е доста по-обигран", каза Митев.

Той посочи и кой от представителите на ИТН му е интересен. "Въпреки че е известна със своя характер, на г-жа Митева по-скоро патосът ѝ е интересен да се разглежда.

Митев разкри и кой в парламента не е спечелил уважението му. „За ГЕРБ и ДПС нямах големи очаквания, защото имах представа за тях. Не беше така за „Възраждане“. Мислех, че те ще бъдат хора, които ще работят за доброто на гражданите, а не виждам това“, сподели депутатът от ПП.

"Трудно ми е да се възхищавам на хората във "Възраждане". Те са моето най-голямо разочарование. Когато влизах в парламента баща ми беше техен почитател", призна той.

Веднага обаче бе контриран с въпрос за кого тогава е гласувал родителят му, на което Митев отговори уверено: "Гласува за мен, сигурен съм".