„Когато говорим за диалог, борба с корупцията и за морал, трябва наистина да го показваме. Надявам се след този вот да сме си научили урока“, това заяви Ива Митева от „Има такъв народ“ (ИТН) на влизане в Народното събрание (НС).

Категорично съм против нови избори, защото те ще създадат повече проблеми, отколкото да решат“, поясни тя.

„Ако искаме някой да дойде със 121 гласа в НС, то трябва да знаем, че това няма как да се случи. Напротив – разделението ще става все по-голямо и по-голям… избирателната активност става все по–ниска.

Ако има един нов кабинет дори и да е от най-голямата партия всеки ще си е научил урока, ще слуша други и ще знае, че всеки глас ще е много ценен.

В момента се чувствам облекчена, че няма да продължа да гласувам както ми кажат. Съвестта ми ще е чиста и ще гласувам както го чувствам“, поясни Митева.

През целия уикенд колегите са записвани с SMS-и от страна на премиера Кирил Петков. Мисля, че те ще издържат и ще вземат своето решение по съвест

Това показва, че не може с натиск да се управлява. Като че ли има голямо желание за връщане на политическото номадство. Не мисля, че това е редно. 

Беше голяма грешка това капсулиране на министерствата“, заяви Митева, която също потвърди разкритията на Тошко Йорданов за новата тактика на премиера Кирил Петков за притискане на депутати от ИТН.