Очевидно в залата няма съгласие. Колегите, които имат основна вина да се стигне до този правен хаос са от ИТН. Именно техният кандидат за премиер оттегли своето заявление. 

Това заяви след председателски съвет Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Не не сме против волята му, но считаме, че да се напуска зала, особено когато тази точка касае техния проучвателен мандат, е несериозно", каза тя. 

"Ние нямахме политически изказвания в пленарна зала, а само конструктивни юредически такива с констатации, които мислим, че са верни", добави тя. 

"Внесохме малко по-различен проект за решение, който според нас отговаря на текстовете на Конституцията. Колегите от ИТН няма да влязат в пленарната зала. Всички останали вероятно при поименната проверка, ще са в залата", каза Атанасова.

Според нея трябва да бъде гласуван проект за решение относно проучвателния мандат, връчен на ИТН. 

По думите на Атанасова цялата конституционна каша е забъркана само и единствено от ИТН.

"Ива Митева твърдо отказва да влезе в зала. Тя е смялата, че няма смисъл от подобно гласуване, а едно писмо до президента е достатъчно", каза тя.

"НС няма да става гумен печат на Румен Радев", добави Атанасова, но не пожела да отговори дали наистина Ива Митева е скъсала проекта за решение по време на председателски съвет: "Считам, че тези срещи и разговори е редно да са конфиденциални".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!