Познавам лично Славчо Атанасов. За мен той вече беше един изключително добър кмет.

За да не съм голословен ще посоча няколко важни неща, за които той има голям принос: запазването на Операта в Пловдив, построяването на най-модерния Археологически музей, запазването като общинска сграда на Градската художествена галерия“. Това заяви в интервю за пловдивска медия големият български композитор Митко Щерев.

Той пожела успех на Славчо Атанасов в кметската надпревара и заяви своята убеденост, че сега Славчо Атанасов ще бъде още по-успешен кмет. 

Митко Щерев признава, че се чувства наполовина пловдивчанин – толкова неразривно е свързан с града. Той е учил в пловдивското Музикално училище, работел е с известни пловдивски музиканти и творци.

Припомня, че е написал великата „Балада за Пловдив“ през 1976 г. във връзка с документален филм за Стария град. „Композирах я с голямо удоволствие. И няма как иначе, защото стихотворението на големия кубински поет Николас Гилен е феноменално“, казва Митко Щерев. 

Той подчерта като важни за развитието на града и за пловдивчани както икономическото благополучие, така и културата, и образованието.