„Натискът в момента да няма кабинет е на всички нива. Очаквам още”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ГЕРБ и депутат от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

По думите му ПГ на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи свалянето на имунитета на който и да било народен представител от която и да е парламентарна група, докато текат усилията за правосъдната реформа, включително конституционна реформа.

Според Митов смисълът на депутатския имунитет е, „когато бъдат избрани хора в Народното събрание, те трябва да могат да упражняват собствената си воля, без да им  се оказва натиск отвън”.

Митов е убеден, че след няколко години съдът ще постанови, че това е измислено.

Той коментира и преговорите, които продължават между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет с втория мандат. По думите му експертният състав на правителство между първите две коалиции е единствен вариант за редовна власт.

 „Един експертен кабинет с политически гаранти академик Денков и Мария Габриел, ще бъде добро начало на контрукт, който да изведе държавата от състоянието, в което се намира вече две години”, категоричен е Митов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук