Решихме, че е хубаво да кажем на колегите, с които преговаряме и да им дадем стимул да направят нещо, защото е жизненоважно да знаем какво предлагат да подкрепим. Имаме предвид неестествената логика на техните искания. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ пред bTV. 

"Не може ПП-ДБ да се опитва да се прави, че изборите не са се случили и да поставя искания да подкрепим втори мандат с кабинет, изцяло от тези хора. Ако ни предложат Емили Тротинетката за премиер, и на това ли трябва да се съгласим? Вече изминахме определен път. Приоритетно нещата вървят чудесно и остава въпроса за имената", коментира още той. 

Той припомни, че Борисов, като човек с безграничен опит, е знаел и е идентифицирал много добре факта, че коалиция може да бъде съставена само между двете големи коалиции в парламента. 

"Не казваме, че ще гласуваме за техните хора, но да видим кои са. Те не могат да се правят, че изборите не са се случили. Ако се съставя правителство, то трябва да отразява идеята, че ГЕРБ е спечелило изборите.

Борисов правилно каза, че човекът, който е изпотрошил бюджета не може да бъде пак финансов министър. Това е перверзна логика. Или трябва да се търси баланс с взаимно участие. Когато една партия е спечелила изборите, нормално е да влезе в изпълнителната власт. Така се появява взаимния контрол", обясни Митов.  

"Веднага ви казвам - най-подготвения човек за премиер е Борисов. С разговорите за проектокабинет, тогава ще говорим за имена. Не искаме да хабим мандата и затова помолихме за имена и ПП", допълни той.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук