"Би било жалко, ако всички не са си научили урока от последните два парламента. Да се надяваме, че всички са си направили изводите, че политиката "всички срещу ГЕРБ" не носи резултат на обществото. Това заяви в предаването "Още от деня" зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

На въпрос за поведението за партиите на протеста Митов отвърна:

"В крайна сметка върху тях падна отговорността за кабинет. Влязоха с големи заявки в парламента. Видяхме обаче как приключи цялата работа - взаимни обвинения и обиди от трибуната. Стигна се дори до обвинения за подкупи на депутати. В този момент във формулата се намеси и президентството, което се постара през интриги и задкулисни разговори да направи така, че да няма редовен кабинет", каза той.

"Виждаме, че заявката на ИТН да не разговаря с партии на статуквото, беше нарушена. Говориха и с ДПС и с БСП, даже с вторите нещо се бяха договорили. В този парламент атмосферата беше малко по-различна. Всички започват да разбират, че партиите трябва да си говорят и не може да не уважават избирателите на най-голямата партия в страната", категоричен е Митов. 

По думите му всички трябва да осъзнаят, че не може да се прави политика със заявките, че с този може, а с онзи не и трябва да е в ъгъла. 

"ГЕРБ демонстрира, че е готов за разговор", категоричен е той.

"Нашите избиратели видяха, че сме били прави в начина, по който до момента сме управлявали кризите и сме подхождали към другите партии. Бяхме прави и за служебния кабинет и всичко друго", смята Митов.

"Вчера Радев обяви някакви успехи на служебния кабинет - аз такива обаче не виждам", отсече Митов. 

"В момента имаме растящи цени на стоките в магазина, галопираща инфлация, която ще изяде както доходите, така и спестяванията на гражданите. Пеканов призна, че това се е знаело, но защо тогава не са предвидили мерки, с които да го спрат или да омекотят удара", запита депутатът.

"Президентът май е станал жертва на собствената си пропаганда. Когато започнеш да вярваш в собствената си пропаганда е много лошо", смята той.

"Защо Борисов да трябва да излиза на президентските избори срещу Радев. Ние в момента решаваме кой ще е кандидатът ни за президент. Това не зависи само от Борисов, а от структурите ни и хората в партията. Сега обсъждаме кой може да победи Румен Радев. Ние имаме за задача на следващите избори да победим и ще направим всичко възможно", каза Митов. 

Според него за всички месеци на управление на служебния кабинет няма нито едно постижение.

Митов призна, че все още ГЕРБ не се е спряла на конкретен човек, който ще се изправи срещу Румен Радев. "Моето име не се обсъжда", добави той. 

"Радев по Конституция трябва да е надпартиен човек. Той обаче и неговата администрация си позволиха да се занимават с проекта на Петков и Василев", категоричен е Митов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!