Как да коментираме новия проект, който се опитва да купува партии. Ето, човекът от "Екогласност" си каза, че са отишли при него. Няма какво да се притесняваме, като този проект е ляв. Той ще откъсне месо от левицата. Този проект не е десен. Като гледаме реакциите на симпатизантите ни, те не реагират положително. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, попитан има ли притеснения в ГЕРБ от новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. 

"Не се прави така. Не може да се ползва президентската институция. Конституцията не позволява такива функции на президента. Занимавали са се с финансиране, пазарлъци и това са хора от президентската администрация и не мога да предположа, че Радев е бил в неведение", каза още той.  

"Ние все още питаме Петков канадски гражданин ли е? Фактът, че избяга от служебния кабинет, може да е заради това. Ако отиде на парламентарни избори, питам се как ще подпише такава декларация, която се иска от всеки народен представител. Не може хора, които говорят от сутрин до вечер за върховенство на правото, да нарушават денонощно Конституцията", обясни Митов.  

Според Биков, хората започват да разбират кой колко е почтен и искащ справедливост и кой прави кампания в Министерство на вътрешните работи. 

"В това служебно правителство има само два вида хора - предлагачи и разказвачи", завърши той.