Идеята на председателя на НС Ива Митева от ИТН да се отменят редовните заседания на парламента предизвика възмущение в социалната мрежа. Журналисти попитаха дали и заплатите на народните представители ще се взимат през седмица предвид факта, че за комисии те получават допълните пари.


Други пък се върнаха години назад във времето на Тодор Живков, когато „другарите - депутати са се събирали веднъж или два пъти годишно“.

Журналистът Любо Огнянов, Фейсбук   

ИТН предлагат парламентът да заседава през седмица. Заплатите и те ли ще бъдат през седмица? Цялата (рефор)Мара втасала..

Журналистът Петьо П. Блъсков, Фейсбук

Една от първите задачи на визионерите от ИТН, ще е да отменят редовните заседания на парламента, казала Ива Митева.

Депутатите щели да бъдат викани само от време навреме, когато имало нужда.

И правилно! Откъде накъде ще си позволява някой да нарушава височайшото спокойствие на властта?

Журналистът Стефан Ташев, Фейсбук

Чета гениалното предложение на ИТН парламента да работи на сесии. Не постоянно. Чудех се откъде ми е познато това ? Ами, да. По времето на Живков парламентът бе фасада. Събираха другарите депутати-звеноводи, тъкачки, знатни миньори и бригадири веднъж или два пъти годишно. Да подпечатат решенията на ЦК на БКП. Спяха в хотел „Рила“ и ги водеха на пазар в ЦУМ. Предлагам както е тръгнало ИТН да отмени и изборите или да ги направи веднъж на 10 години. Само с техни кандидати. За да е приликата пълна.