Оценяваме предприетите от правителството мерки в тази криза като добри и според нас те дадоха добър резултат. Това заяви от трибуната в Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

,,Социално-икономическите мерки трябваше да са в няколко посоки, а именно запазване на работните места, подкрепа на ликвидността на фирмите и защита на уязвимите групи в обществото. Засега тези мерки са задоволителни, особено подобрената мярка 60/40 за бизнеса'', допълни той.

,,Но важен е въпросът какво следва оттук-нататък. Оттук-нататък кризата изисква нов подход, изисква план за управление на епидемичната криза и изход от кризата. Икономическите мерки също изискват нов подход, каквито биха били секторният анализ и секторните стратегии. Разбира се, трябва план за възстановяването на икономиката и връщане към нормалния начин на живот. Според нас е необходимо изпълнителната власт да представи спешен план за действие с конкретни мерки в политически аспект – за бизнеса, малките и средни предприятия'', подчерта Карадайъ.
 
,,Още в началото на кризата заявихме, че ще подкрепяме мерките на Националния оперативен щаб. Нужен ни е план, за да може и ние, народните представители, да дадем своя принос в тази борба. И за финал бих искал да благодаря на всички, които са на първа линия в борбата с тази пандемия. Благодаря на всички от тази трибуна'', каза в заключение лидерът на ДПС.