Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ направи също изявление от парламентарната трибуна по повод старта на новата сесия.

„Изявлението на президента Румен Радев е добро начало за възстановяване на диалога между институциите“, напомни той.

„Гражданите с двойно гражданство за съжаление са лишени от правото си да гласуват, но само ДПС води битки по темата. По темата за развитие на България също няма програма, но ДПС настоява за диалог“, напомни той.

„Днес откриваме Осмата сесия на 44-тото НС в година, в която сме на прага на важни избори. Очертава се важна битка за развитието на страната и затова са нужни политически програми и платформи, визия и политически решения“, заяви той.

„Преди два дни отбелязахме 80 години от началото на Втората световна война най – зловещия сблъсък, променил неблагоприятно милиони човешки съдби. Подобни дати ни напомнят колко е важно от историята да се извличат поуките“, каза Карадайъ .

"Предупредихме преди година – държавността е в колапс, войната – политическа, междуинституционална и вътрешноизмституционална води до изчезване на разума.

Това трябва да спре, защото така не се решават проблемите на гражданите, а напротив – задълбочават се. Предизборната кампания е опция да спрем да вървим надолу. Българското общество очаква икономически растеж. Пред нас, народните представители стои искането за качествено законодателство“, каза председателят на ДПС.

„За управляващата партия е важно да осъзнае, че страната ни се нуждае от програма за ускорено догонване на финансовото развитие.

Нека предстоящите избори са арена на битка между програми и платформи, но и за създаване на възможности за развитие“, заяви още Мустафа Карадайъ.