Министър-председателят Бойко Борисов наблюдава демонстрация на способностите на Силите за специални операции в района на Специализирания учебен център „Црънча". Той бе  придружен  от министъра на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов.
„С министъра на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов наблюдавахме демонстрация на способностите на Силите за специални операции в района на Специализирания учебен център „Црънча".



Военнослужещите представиха бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма”, написа малко по-късно в социалната мрежа Фейсбук премиерът.



По време на демонстрацията бяха изпълнени парашутни скокове от самолет C 27J “Спартан”.



Военнослужещите от бригада Специални сили показаха своите умения и при изпълнение на задачи по неутрализиране на терористи в транспортно средство, прочистване на сграда, обезвреждане на терористи, както и техники на ръкопашния бой, изпълнение на интуитивни стрелби с пистолет след придвижване и преодоляване на препятствия и стрелби с картечен пистолет.



По време на демонстрацията бяха използвани вертолет „Кугар“ и самолет „Спартан“ от състава на Военновъздушните сили.


 


След демонстрациите премиерът Борисов, министър Ненчев и генерал Попов ще посетят и авиобазата "Граф Игнатиево".


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!