Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Специализирания учебен център "Црънча", където ще наблюдава демонстрация на способностите на Силите за специални операции. Премиерът поздрави войниците.
Той е придружаван от министъра на отбраната Николай Ненчев, началника на отбраната генерал Константин Попов и заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, съобщи „Фокус”.
 
За наблюдение на военните демонстрации на полигона в Црънча присъстват също висши военни, областният управител на област Пазарджик Гинче Караминова и представители на местната власт.
 
Премиерът Бойко Борисов ще наблюдава уменията на войниците по изпълнение на парашутни скокове от самолет C 27J “Спартан”. Военнослужещите от бригада Специални сили ще покажат своите умения при изпълнение на задачи по неутрализиране на терористи в транспортно средство, прочистване на сграда, обезвреждане на терористи, както и техники на ръкопашния бой.

Ще бъдат изпълнени и интуитивни стрелби с пистолет след придвижване и преодоляване на препятствия и стрелби с картечен пистолет. По време на демонстрацията ще бъдат използвани вертолет „Кугар“ и самолет „Спартан“ от състава на Военновъздушните сили.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ