Нов сблъсък между Сергей Станишев и Корнелия Нинова се състоял на пленума на националния съвет на БСП.  Поводът този път бил подкрепата, която Нинова изрази за Унгария. Това разкриха пред БЛИЦ източници от Столетницата.

Станишев упрекнал Виктор Орбан в сеене на омраза и показал снимка с чучело на лидера на социалдемократите в Унгария. Корнелия отговорила, че омразата и ксенофобията не бива да се допускат никъде, но попитала Сергей проявява ли европейския политически елит двойни стандарти.

"Защо европейските институции не ми отговориха когато ги информирах, че български националист твърди, че всички социалисти са за разстрел. Кой защити българските социалисти?В Унгария има проблеми с корупцията, макар че не са най корумпираната държава в Европа. истинската причина за акцията срещу Орбан не е това, а неговата позиция срещу Истанбулската конвенция И нелегалните мигранти. Сергей,разбери че тези две теми са затворени за нас. Тази конвенция противоречи на българската конституция . И през ум да не ви минава че може да се променя конституция заради джендър идеологията.

И не ми говорете че е лява идеология да карате децата да си избират какъв пол са. По наше предложение парламентът прие решение да не се подписват двустранни споразумения за връщане на мигранти у нас. Знаеш ли какво ни костваше да убедим управляващите Да гладуват за.нали искаме единен и силен Европейски съюз, защо решихте да се делим в Европа на такива държави с глас и такива без глас. Това не е ли Европа на две скорости? Ние сме против. "



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!