Проваленият протестър-министър и председател на партия "ДАЙ България" Христо Иванов се скри като плъх от въпроса на БЛИЦ - той ли е новият носител на морала в политиката?
Първоначално Иванов измънка, че не е църква, че да диктува морала. А след това изсъска:

"Не се чувствам носител на новия морал, защото не мисля, че моралът не се дели на нов и стар - Има един единствен. Аз се опитвам да бъда полезен с конкретна политическа работа, която искам да свърша. Аз църква не основавам, не основавам морално движение. Искаме да свършим някаква полезна работа и това е единственото, което искам да свърша".

Както медията ни предвиди тази сутрин, Иванов и колегите му от кликата "ДАЙ България" се опитаха да очернят прокуратурата във връзка с мониторинговия доклад от Брюксел.

В същия тон бръщолевеше и Любо Авджийски, който е член на "ДАЙ България".
 


Лидерът на новата задкулисна партия неумело пробва да избяга и от другия въпрос на агенцията ни - какво се случва с аферата с неговите 4 подписа, за които бе даден на прокуратурата. Скандалът гръмна още по времето, в което Иванов заемаше длъжността правосъден министър. Тогава Иванов нямаше доблестта да си подаде оставката и си тръгна едва, след като депутатите бламираха предложеното от него подобие на съдебна реформа.

"Обърнете се към Канал 3", посъветва ни бившият правосъден министър, но и не внесе светлина дали и в новата си формация пак ще поставя под документите различни подписи. Той обаче призна, че във връзка със случая е била назначена графологична експертиза, но не разкри какво точно пише в нея.

 


Цяло чудо е, че Христо Иванов не е привлечен към наказателна отговорност във връзка със скандалната афера с подписите му. Много вероятно е, обаче след време той да се сдобие с обвинение, както това се случи със скандалните му колеги Трайчо Трайков и Симеон Дянков.