„Нова република”, водена от политическото отроче на Иван Костов - Радан Кънев, приписа всички заслуги за влизането на България в ЕС на драгалевското си гуру. Така, преминалата уж през катарзис ДСБ и възкръснала като „Нова република” доказва, че на практика конците във формацията продължават да се дърпат от Командира, пише "Монитор".
„Нека бъдем съвсем честни. Днес България е в ЕС заради правителството на ОДС, което вдигна страната от комунистическата разруха и доведе преговорите до точката, от която няма връщане”, обяви Трайчо Трайков, който бе натирен от ГЕРБ и намери политически пристан при групичката около Радан.

Оглавяваното от Иван Костов правителство на ОДС обаче управлява от 1997 г. до 2001 г., а страната ни бе приета в ЕС през 2007 г. Така, послушковците на Командира демонстрираха тежка форма на амнезия, като забравиха 6 години от близкото минало, в които се разполагат още две други правителства и които придвижиха реално преговорите до успешен финал.

"Новите” костовисти представиха днес предизборната си програма в сферата на икономиката. Те обявиха, че ще запазят ниските данъци, като щели и да премахнат данък „Уикенд”, а ДДС за храни, лекарства и учебници щял да падне на 9%. Не стана ясно обаче как при това положение ще намерят пари за бомбастичните си обещания за средна пенсия от 700 лв., които хвърлиха като предизборна залъгалка за възрастните хора.