Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси, пише "Монитор".
Фабриката за фалшиви новини избълва поредната доза нескопосана продукция в опит да прикрие аферите на своите кукловоди Иван Костов и Цветан Василев и да отклони вниманието от престъпленията им.

След разкритията, че железницата затрака в главите на капиталци и фалшивата им новина за някакво участие на Делян Пеевски, свързано с ремонтите в НКЖИ, няколко седмици по-късно бутиковият сайт на бившата говорителка на Иван Костов – Стояна Георгиева, мултиплицира опорната точка под формата на бутафорно разследване.

Машинациите на „Капитал“ за ремонтите на жп инфраструктурата са използвани като база за още по-фалшиви новини от присъдружния им сайт „Медиапул“, а типично в стила на манипулативното раздуване на неверни факти сумата за ремонти, посочена в „първоизточника“, рязко е увеличена. „Така от общо 384 млн. лв., които НКЖИ е изразходвала за ремонти през последните четири години, 234 млн. лв., или около две трети от сумата, са отишли към дружества, свързани с Пеевски“, пише „Капитал“. „...прекратяването на рамковото споразумение на Национална компания "Железопътна инфраструктура" за ремонт на релсовия път, по което фирми, свързани с Пеевски, за последните четири години са усвоили близо 300 млн. лв.“, твърди по-късно гръмко „Медиапул”.

Освен че няма нищо вярно в твърдението, сайтът дори закръглява сумата, както не би си позволил и най-безочливият измамник на карти. За да стане още по-пиперлива интригата, в нея е намесен и служебният министър на транспорта Христо Алексиев, който бил взел под прицел въпросните строителни обекти. Доукрасяването на новината с неверни твърдения стига дори до ремонта на Централна гара в София. Задачата на фалшивите новини е да се съсипват фирми и удрят бизнесмени в полза на олигархичния кръг „Капитал“. Целта на тартора му Иво Прокопиев е само една – да се докопа отново до държавната хранилка. Сегашната истерия е заради поредицата от разкрития на „Монитор“ и "Телеграф" за фалшивите новини, които всекидневно бълват медиите на „Капитал“ и присъдружните им сайтове.

Поводът за яростната офанзива на бутиковия сайт е докладът на синдиците на КТБ, в който категорично е доказано, че банкерът беглец Цветан Василев, който е новият спонсор на политическия проект на Костов „Да(й), България“, продължава с вторичния грабеж на вече източената от него банка.

След като вече веднъж наля в джобовете си между 3,5 и 4 млрд. лева, отмъкнати от вложителите на КТБ под формата на необезпечени кредити към свързани с него фирми, в момента Цветан Василев и негови подставени лица продължават да жилят трезора, като в описаните от синдиците 17 фирмени групи, представляващи най-големите длъжници на трезора, 13 от тях или вече са отмъкнати от Василев през негови авери, сред които момчето за всичко от село Микре Гриша Ганчев, или банкерът беглец продължава да прави опити да ги овладее. Към момента на обявяването на КТБ в несъстоятелност въпросните дружества са висели на трезора с кредити за 832 066 252 лева.

Бившият говорител на Иван Костов от премиерския му мандат Стояна Георгиева има за какво да крие в момента своя патрон. Самият Костов демонстрира при последното си телевизионно интервю, че е доста поуплашен. Причината са призивите в първите дни на новия мандат на Народното събрание да се създаде анкетна комисия, която да разследва разграбването на държавните активи по време на проведената от него бандитска приватизация.

Докладът за всички приватизационни сделки по време на прехода вече е изготвен от ДАНС и чака избирането на нов парламент и съставянето на нов кабинет, за да бъде разгледан по надлежния ред. А фактите за продажбата на държавни фирми и заводи, сочат, че от активи на стойност 20 млрд. лв. (според Бялата книга на НДСВ – 30 млрд. лв.) по времето на Костов в хазната са влезли едва 2 млрд. лева. По тази тема Командира ще трябва да отговори и как хариза „Каолин“ и „Дамяница“ на 28-годишния младеж Иво Прокопиев, за да се превърне той днес в мастит олигарх и пръв демократ. Въпроси остават и по недоизяснената афера „Сапио“, както и митичният заем от Световната банка за „Нефтохим“, при който се губят едни 600 млн. долара.

Не на последно място интригантската акция на фабриката за фалшиви новини, стартирана два месеца преди изборите, цели да отклони вниманието и на десния избирател в България. Идеята е да бъде забравено за влоговете на партията на Костов – ДСБ, в КТБ, за финансовите инжекции от фалиралия трезор към фондация „Демокрация“ и тлъстите месечни хонорари, които Цветан Василев е плащал ежемесечно на малката дъщеря на Командира Мина Костова.

„Капитал“ и присъдружните му медии забъркват плетеница от бомбастични фалшиви новини именно за да потулят всички тези доказани далавери и да подмамят избирателите да пуснат бюлетина на предстоящия парламентарен вот за инженерния проект на Иван Костов, който този път се казва „Нова република“, или за партията, родена от неговия олигархичен кръг „Агнешки главички“, която доби популярност с името „Да(й), България“.