В селата Глогово и Градежница положението е трагично. Трябва да осигурим достъп до 3 от махалите в село Глогово, които са откъснати. Това каза пред журналисти в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков за обстановката в община Тетевен и обявеното бедствено положение заради обилните дъждове, предаде агенция „Фокус“.

„Отивам в Тетевен, ситуацията е тежка. Бедственото положение продължава“, заяви той. „Максимално бързо трябва да се осигури инфраструктура. Публичната инфраструктура още е залята“, обясни министърът. В отговор на въпрос на каква стойност са щетите Николай Нанков коментира: „Нека първо да предотвратим причината и последствията и тогава ще остойностяваме щетите. Ще бъдат остойностени в рамките на няколко дни“.

„Щетите ще бъдат възстановени от бюджета“, уточни той.

„Целта ни е инфраструктурата да се възстанови максимално бързо. Голяма част от засегнатата инфраструктура е общинска, но държавата няма да остави общината в положение на „свободно падане“. Ще помогнем, ще осигурим ресурс“, заяви регионалният министър.

„Имаме проблеми и по поречието на река Черни Вит, която подкопава пътя, който ремонтирахме основно през 2011 година“, коментира Нанков. „В случая причина за кризисната ситуация са дъждовете“, каза още той.