Ако Иван Гешев бъде махнат от поста главен прокурор, това няма да промени ситуацията с имунитетите, а и изобщо в съдебната система. Това заяви депутатът Настимир Ананиев.

"Чухме, че Иван Гешев е държал дела на трупчета. По този начин той е "изпирал" политици, защото не са стигнали до българския съд, за да може да се произнесе", обясни Ананиев и заяви, че трябва да се изчисти докрай въпросът и за евентуалните записи, правени от Гешев.

Според него обратно на твърденията, че със създаването на комисия по имунитетите въпросът ще се разтегне във времето, напротив - той ще се забърза, но и развърже.

"Категорично самото иницииране на такава комисия е действие за прозрачност и е актив на ПП-ДБ. Кирил Петков сам ще си даде имунитета", каза Настимир Ананиев и поясни, че би гласувал за това имунитетът на Борисов да бъде снет.

"Народното събрание не може да "изпере" някой. Това може да направи прокуратурата и съдът", увери депутатът в сутрешния блок на bTV.

Според Ананиев няма да се разпадне коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ, ако някой остане без имунитет.

Ананиев призова да не се гледа кой какво говори, а какво върши.

По въпроса за вчерашната работа на правната комисия по законопроектите за Антикорупционната комисия депутатът от ПП-ДБ заяви, че върви надцакване и въпросът е просто някоя партия да заяви след това, че е приет техният законопроект.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук