Мандатът няма цена. Аз виждам, че страхът от този проект е голям, защото и статуквото, и провалените партии се притесняват от него. От тази гледна точка има всякакви спекулации в пространството, но нашата договорка е доверие – даваме доверие, не сме поставяли никакви условия на Кирил Петков и Асен Василев.

Това заяви в предаването "Лице в лице" председателят на ПП "Волт" Настимир Ананиев.

Той добави още, че преди предстоящите парламентарни избори "Волт" и "Продължаваме промяната" ще сключат споразумение за разпределяне на партийната субсидия.

Ананиев коментира, че от политическата партия са застанали зад новия проект на бившите министри, защото профилът му е много близък с този на "Волт". Това е и причината, поради която те са потърсили Кирил Петков и Асен Василев.

"Те показаха, че за три месеца с дела, а не с думи, работата може да бъде свършена. Много хора заявяват, че биха гласували за този тандем, а ние просто им осигуряваме тази възможност", каза той. 

Лидерът на "Волт" обяви, че би станал част от листите за предстоящите избори, ако партийните структури изразят такова желание и ако се наложи, ще подпише и т.нар. "договор за почтеност".

Ананиев отрече и твърденията, че партията му е напуснала "Изправи се БГ! Ние идваме!", заради появилите се тогава слухове за учредяването на нов проект от Василев и Петков.

"Напуснахме ИБГНИ, защото там се разрази един скандал – „500k”, който беше втори и младите хора във „Волт“ не приемат правенето на политика по този начин", заяви той.