Научният ръководител на Пламен Николов проф. Валери Динев каза пред "Зона нюз", че дисертацията на Николов е налична, пази се в библиотеката на катедрата и в НАЦИД, има си досиета и регистри на дисертантите. 

По-рано журналистът Григор Лилов разпространи твърдения, че е направена фалшификацията за образованието на Пламен Николов.

"Поредните фантасмагории на Григор Лилов ми дойдоха свръх и реших да попитам научния ръководител на Пламен Николов за истината. Звъннах на проф. Валери Динев и направих кратко интервю с него - ето фактите от първоизточника. Както и предполагах - Лилов отново е разпространил 100 процентова лъжа за дисертацията на Николов. Чудя се как е възможно изобщо някой да взема насериозно този човек!", обяви Антон Тодоров във Фейсбук. 



"Аз още като го видях това момче (Пламен Николов, бел. ред.) и веднага се сетих за него. Имам много добър спомен за него. Това каза в интервю за Zonanews проф. дфн Валери Динев, научен ръководител на дисертацията "Философско-антропологична рефлексия върху времето", защитена през 2004 г. от кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов. Той коментира твърденията на Григор Лилов и безкритичното разпространяване на неговите фантасмагории от няколко сайта относно дисертацията на кандидата на ИТН за премиер Пламен Николаев Николов. 

"Аз съм научен ръководител на Пламен Николов като дисертант, а проф. Вальо Канавров и проф. Иван Калчев бяха рецензенти. Иван Калчев, знаете го, известният антикомунист, издател беше на в. "Черен ден". Много добре се прояви като дисертант Пламен Николов, много добре си защити темата. Това беше преди около петнадесет години. Пълни глупости са твърденията, че името му е дописано в регистрите на НАЦИД", разкри проф. Динев.


"Много добре беше подготвено момчето, даже аз мислих да го взема за асистент, обаче по това време нямаше места. И на него не му се чакаше, не се знаеше и кога ще се открие място за асистент, замина си и оттогава не сме го виждали. Беше много точно момче, с езици - немски и английски", коментира казуса научният ръководител на Пламен Николов проф. Динев.