Изнесеното в статията на столичен вестник със със заглавие „Жълтите дават европарите на Кирил”, категорично не отговаря на истината и показва съвършено непознаване на темата, заявяват от партията на жълтите.
Прави впечатление, че статията не е подписана от журналист, нито е посочен конкретен източник на информация.
Без да навлизаме в подробности, сме длъжни да заявим, че изнесеното е откровена лъжа, която подвежда читателите и цели определени внушения.
За пореден път се налага да обясним, че членовете на царското семейство нямат отношение към политическите и икономически процеси в страната именно поради подобни опити да бъдат дискредитирани и имената им некоректно да бъдат въвличани в типично български схеми на шуробаджанащина.
Предложението на НДСВ, което зам.-председателят на НДСВ Илия Лингорски направи в Банско, е за привличане на най-авторитетите европейски институции и експерти, за да ни помогнат да усъвършенстваме управлението и контрола на еврофондовете у нас. Целта е да усвоим полезния европейски опит в тази сфера.
Подобни публикации целят не просто да уронят престижа на една популярна личност, но и нарушават правилата на етичния медиен кодекс, който ежедневникът е подписал, се заявява в официалното съобщение на НДСВ. /БЛИЦ