Политиката ни е една и съща и тя е миролюбива. Ние сме отговорни и никой от нас не би си позволил да въвлече България в непредвидена ситуация. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев.
Ненчев заяви, че нито той, нито външният министър Даниел Митов са поемали някакви ангажименти към НАТО зад гърба на министър-председателя. „Премиерът е бил в течение с всяка една позиция”, подчерта той пред bTV.

„Никога, в нито един момент политиката не е била разнопосочна. Съгласували сме всяко едно предложение”, добави военният министър.  

Що се отнася до това ще остане ли Черно море демилитаризирана зона – нещо, за което настоява министър-председателят, Ненчев заяви, че средата около нас е силно увредена и заплахите могат да дойдат от различни страни.

„Вероятно ще има засилено присъствие на съюзниците ни от Алианса в акваторията на Черно море. Тази тема ще бъде разгледана много сериозно на срещата на министрите на отбраната в Брюксел”, посочи той.

„Чувстваме се застрашени, затова предприемаме редица мерки”, каза той, но не пожела да отговори дали част от заплахите, пред които сме изправени, идват от Русия.