Надявам се тези, които са си поставили първата доза ваксина, да си поставят и втората. Сега колегите, които са тук (бел.ред. Велислава Кръстева и Александър Симов), ще кажат, че Бойко Борисов е виновен.


Затова ги изпреварвам. Факт е, че здравната култура в България, а аз не изключвам и себе си от тази нагласа, е малко странна.

Аз бях наскоро в едно друго предаване с професор Кантарджиев, който казва, че един от проблемите при лекуването на българина е, че първо чака да му мине и после, ако вече вече не му минава, тогава отива на лекар. 

Това каза Тома Биков от ГЕРБ в "Пресечна точка" по NOVA NEWS.

Българинът, един път като се ваксинира, му се струва малко излишно да прави втора ваксинация. Така мислят някои хора.

Надявам се в този случай, като е направена едната крачка, да се направи втората.

Ние в момента няма как да говорим на 100%, че се компрометира тоя процес, преди да сме видели какъв резултат ще се получи.

Зелените коридори не са свършили, ще има ваксини до три дни, каза още Биков.

Относно предложението на БСП, да потърсим вариант с руската ваксна "Спутник V", г-жа Нинова не каза да се опитаме, ами направо да вкарваме тази ваксина, и имаше тирада как сме лобисти и така нататък.

Ние също сме хора, стоим в залата и не ми е приятно някой да ме обвинява за неща, за които никой от нас няма никакво отношение.

Защото ние сме депутати и не преговаряме с "АстраЗенека". Според мен биха могли да се направят такива стъпки за руската ваксина.

Друг е въпросът, дали самите руснаци имат в наличност тези ваксини, защото г-жа Нинова говори:

Дайте, да дадем веднага, донесете ваксините тука. Все едно целият свят стои пред нас и казва: Моля ви се, купете нашите ваксини.

Има недостиг навсякъде от ваксини, включително и на "Спутник V".

Между другото, друг е въпросът, че това е, разбира се, решение, което трябва да се вземе от хора, които са компетентни по този въпрос.

Аз лично не съм, така както и госпожа Нинова, допълни Тома Биков.