Партията на Валери Симеонов призовава за свикването на общ национален патриотичен форум. Преди шест века разединението предаде страната ни в ръцете на турците. Ще допуснем ли това да се случи и сега – през 2021 г.?

Вчера Народното събрание прие скандални промени в Изборния кодекс, с които премахна ограниченията за броя изборни секции в страните, извън Европейския съюз. Сега Ердоган разполага с 400-хилядна армия от избиратели – българските изселници в Турция, с която да влияе на решенията на българския Парламент. Това пишат от пресцентъра на НФСБ.

"Това е удар върху независимостта и суверенитета на България и в резултат на разединението на патриотичните сили след решението на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите на 4 април.

Затова от НФСБ призоваваме:

НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ПАТРИОТИТЕ ТРЯБВА ДА ЯВИМ ОБЕДИНЕНИ!

Против опасните за демокрацията и българската държава действия на новите улични диктатори, против пошлостта и чалгизацията в политиката!

Против бруталните опити за диктатура и подчиняване на правосъдната система!

Трябва да сложим край на опасните за демокрацията и държавата действия на новите улични демократи преди да бъдат нанесени непоправими щети! И това може да бъде постигнато само и единствено чрез национално обединение на патриотичните сили, което да даде отпор на неолиберализма, пошлостта и чалгизацията в политиката!

Призоваваме Ви да загърбим миналото и да поставим основите на националното обединение на патриотичните сили!

Призоваваме всички партии от патриотичното пространство на незабавни консултации за подготвяне и провеждане на национален патриотичен форум на 10-ти май!"

Междувременно, в телевизионно интервю пред БНТ Александър Сиди от ВМРО също намекна за ново патриотично обединение след празниците. 

"Очаквам обединение на патриотичните сили. Веднага след Великденските празници ще започнем разговори с всички политически субекти, които са в патриотично-консервативното пространство", заяви той.
 

"Ние сме длъжни да проведем разговори в тази посока. Не сме започнали още, защото все още имаме 45-то Народно събрание, което твори глупости всеки ден", добави той.

"С всички политически субекти, които са в патриотично-консервативното пространство бихме могли да разгаряме и ще направим това веднага, ако мандатът бъде върнат", уточни Сиди.

"Очаквам на следващите избори патриотите да бъдем представени, защото в този виждаме, че има само от либерали по-наляво. Няма десница", коментира той.

Според него партиите, които решиха за гласуването в чужбина, изпълняват поръчката на ДПС.

"Не е редно да се противопоставят българите в Англия с българите в Турция. Сънародниците ни на острова са новата диаспора и там трябва да се уреди възможността да гласуват бързо, лесно и безпроблемно, но срещу това не можем да допуснем Турция да се намесва във вътрешните ни работи", подчерта бившият депутат. 

По думите му решението е предлагано вече от ВМРО и то е "за държавите с федерално управление да няма ограничение на секциите. Това са и Великобритания, и Съединените щати".

Не е редно да се противопоставят българите в Англия с българите в Турция. Българите в Англия са новата диаспора и там трябва да се уреди възможността да гласуват бързо, лесно и безпроблемно. Но срещу това не можем да допуснем Турция да се намесва във вътрешните ни работи. Това заяви в "Денят започва" по БНТ Александър Сиди, член на Изпълнителния комитет на ВМРО.

По думите му решението е предлагано вече от ВМРО и то е "за държавите с федерално управление да няма ограничение на секциите. Това са и Великобритания, и Съединените щати".

Сиди подчерта, че проблемът е, че партиите, които вчера са взели това решение за гласуването в чужбина, всъщност изпълняват поръчката на ДПС. "Виждаме, че са обвързани по някакъв начин", заяви той.

"Отново отваряме вратата Турция да се намеси във вътрешните работи на страната", заяви Александър Сиди.

Според него възможността "от там да дойдат десетки и стотици хиляди гласове е напълно реална".

"И не е проблемът, нека да дойдат и 1 милион, ако трябва. Проблемът е в това, че тези хора биват насочвани в една или друга посока. Тези хора не знаят български език, те са 3-то или 4-то поколение, останали в Турция - хора, които вече нямат нищо общо с държавата", заяви Александър Сиди.