В момента не виждам готовност да стартираме ново ВСС. Това каза депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев във връзка с декларация, подписана от Бойко Борисов, Деница Сачева, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, да бъде спрян изборът на нов главен прокурор.

Той подчерта, че смятат, че това не е намеса.

"Даваме си сметка, че формално органът може да продължи с тази процедура, но ние изразяваме нашата политическа позиция, че трябва да се изчака, докато бъдат приети промените и докато приключи висящото дело пред Конституционния съд", поясни той.

"Скоростта, с която могат да бъдат приети промените, зависи от мнозинството, което стои зад тях. Ако имаме 180 гласа, които да подкрепят промените, това може да доведе до по-бързото им влизане в сила. Ще потърсим мнозинство и за този по-бърз срок", изтъкна Минчев.

"Подкрепихме ветото на президента, защото промените в следствието, начинът, по който се случи, не е качественият законодателен процес, към който ние се стремим. Независимо от същината на промените, да бъдат приети на коляно в рамките на второ гласуване в зала, е абсолютно неприемливо. Не виждам защо да отстъпваме сега", поясни още депутатът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук