„Виждаме, че има различни участници, след това ще обсъждане”. С тези думи бившият образователен министър от кабинета „Петков” отговори на въпрос дали той ще е номинацията на ПП за премиер.

ПП прецакаха ДБ, не жена, а този бивш министър ще е кандидат за премиер

Припомняме, че „Продължаваме Промяната” обявиха, че с подкрепата на „Демократична България”, са готови да предложат правителство на малцинството.

Изненада: ПП и ДБ издигат жена за премиер, ето коя е СНИМКА

"По повод кандидатурата на Николай Денков за премиер с втория мандат Ивелин Николов написа във Фейсбук:

Ако Николай Денков е номинацията за премиер с втория мандат, той няма да получи гласовете на ПП и ДБ, защото е бил зам.-министър на образованието при ГЕРБ, а в крайна сметка търсим промяна, нали?

Освен това е академик, но това едва ли ще може да се каже за неговите кандидати за министри, както би отбелязал Кирил Петков.

Сложно е."

 

Николай Денков е бил член на работни групи към Министерството на образованието и науката и Министерския съвет през 2012 и 2013 г.

Участва активно в разработването на концепцията на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и в обсъжданията на Споразумението за партньорство за 2013 – 2020 г. между Република България и Европейската комисия.

От август 2014 г. до април 2016 г. е заместник министър на образованието и науката, отговарящ за висшето образование и европейските структурни фондове, включително за изпълнението на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

От 27 януари 2017 до 4 май 2017 г. е служебен министър на образованието и науката.

Служебен министър на образованието е от 12 май 2021 година, със заместници Генка Петрова-Ташкова, Евгения Пеева-Кирова, Мария Гайдарова и Нели Косева.

На 13 декември 2021 г. със 134 гласа „за“ и 104 гласа „против“ става министър на образованието и науката в кабинета „Петков“.

Политическият му кабинет се състои от заместник-министрите Мария Гайдарова, Генка Петрова-Ташкова, Константин Хаджииванов и Ваня Стойнева.

На 2 август 2022 г. предава поста на служебния министър на образованието и науката в кабинета на Гълъб Донев – Сашо Пенов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук