Тотален фейк се оказаха твърденията на Васил Божков, че тримата депутати, напуснали “Възраждане”, са се влели в основаното от него движение “Център”. Това заяви преди минути независимият народен представител Николай Дренчев, опровергавайки лъжливата новина.

Ето какво заяви Дренчев в профила си във фейсбук:

“В днешния ден ние, създателите на "Алтернатива за България" провеждаме множество срещи с политически партии, обсъждайки предстоящите избори.

В една от срещите заедно с Александър Арангелов се срещнахме с Васил Божков - създател на "Център" и неговия председател Дарин Дрозев. На срещата обсъдихме възможностите за създаване на широка коалиция за предстоящите двойни избори.

След тази среща Божков излезе с публикация във ФБ, че четиримата независими общински съветници и трима депутати са се присъединили към "Център".

Сензационна вест за Божков и отцепниците от "Възраждане" СНИМКА

Категорично заявяваме, че от проведените разговори не следва този извод. Публикацията е подвеждаща и не кореспондира с обективната истина.

Нито Иво Русчев, нито четиримата общински съветници не са присъствали на тази среща и дори не са знаели, че се провежда такава в рамките на срещи с всички представители на политически партии.

Към момента в Алтернатива за България не е взето решение за формата, в която ще се явим на предстоящите избори!”, категоричен е Николай Дренчев.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук