"Никакви необезпечени договори за ремонт на пътища не съм подписвал и с говорителя на правителството Антон Кутев ще се срещнем в съда за тази клевета. Не може от висотата на заеманата от него позиция да прави подобни гнусни внушения!" Това написа във Фейсбук бившият зам.- регионален министър Николай Нанков. 

Ето какво още написа той:

Кутев не е никакъв говорител, а чист манипулатор. Напоследък се изживява и като регулировчик на протести – преди дни прати недоволните лекари пред парламента. Днес праща недоволни строители пред дома ми и пред дома на лидера на ГЕРБ.

Но каквото и да говорят Кутев и служебният министър Комитова, фактите са ясни и все по-видно става безсилието им. Единствената цел на служебното правителство на Румен Радев е злепоставяне на ГЕРБ. То нищо друго не работи. Дори е готово цял един бранш да стане косвена жертва на политическите им интриги. Пред нищо не се спират.

Ние няма от какво да се притесняваме. При управлението ни винаги сме успявали да осигурим допълнителни средства за АПИ заради извършени належащи дейности. Няма шофьор, който да не е доволен, че „вълните“ на „Тракия“ най-сетне са в миналото.

В строителния бранш са заети стотици хиляди български граждани, той е от изключителна важност за икономиката и ние като управленци никога не сме го пренебрегвали. Винаги са били осигурявани допълнителни целеви средства към АПИ с постановления на МС и с актуализация на бюджета. През 2020 г. на АПИ бяха отпуснати допълнително близо 1,5 млрд. лв., през 2019 – 984 милиона лева, през 2018 – 1,7 млрд. лв.

В актуализацията на бюджета на служебния кабинет няма пари за пътища. Нещо повече – от осигурените от нас пари за „Хемус“ бяха взети близо половин милиард лева. И не е ясно защо поне те не отидоха за разплащане с бранша – нали се хвалят с много високи приходи в бюджета?!

За какво са били похарчени тези милиони? А какво стана с оставените в сметката на МРРБ близо 81 милиона, които уж бяха за разплащане на извършени дейности по „Хемус“?

Не намирам логика в действията на служебните правителство. Министърката хем не спира дейности, за които не намира средства. Хем не полага усилия да ги осигури. Нещо повече – с лека ръка се освобождава от близо половин милиард от сметката на МРРБ за АМ „Хемус“. Това не са действия на министър, загрижен за ресора, който управлява. А негов палач.