Соцлидерката Корнелия Нинова, която досега показа вече, че обича да чупи традицията, вероятно ще поведе в 24 МИР в столицата, а не в 25 МИР, където обикновено водят листите председателите на БСП и където се очертава лидерският сблъсък с водачите и на другите партии.
Нинова членува в партийната организация на район "Оборище" и много държи да е там и на парламентарния вот. Това ще рече, че Стефан Данаилов ще отиде в 25 МИР, съобщава Канал 3. Освен това двамата ще са единствените, които ще поведат по две листи - една в столицата и една в страната.

Нинова вероятно ще води листата и в Стара Загора, където организацията е раздирана от вътрешни проблеми. Така направи и бившият соцпредседател Сергей Станишев, който застана начело на старозагорската червена листа на изборите през 2013 г.

Засега е сигурно, че новите попълнения в Изпълнителното бюро, най-младите в него, ще бъдат водачи - това са Вяра Емилова и Иван Ченчев, както и Крум Зарков. Емилова ще е водач в Силистра, а Зарков - в Сливен, за който отговаря и като член на Изпълнителното бюро на БСП. Ако Нинова отиде в Стара Загора, досегашният водач там - Драгомир Стойнев, вероятно ще поведе кандидатската листа в Хасково. Таско Ерменков пък, който беше първи в предишната листа на червените в Сливен, може да бъде "командирован" в Русе.

Кирил Добрев остава в Габрово, а Филип Попов - във Видин, където обаче е възможно да бъде водач и бившият здравен министър, проф. Радослав Гайдарски. За Кърджали се спряга Валери Жаблянов, а за Пловдив-град - Георги Търновалийски. Листата в Пловдив-област ще поведе един от двамата измежду Петър Мутафчиев и Манол Генов.

Първите места в соцлистата в Смолян и Ловеч ще са съответно за предишните водачи там - Дора Янкова и Димитър Горов. В Търговище имат нагласата листата да се поведе от Явор Куюмджиев. Очаква се утре вечер да се състои решаващото заседание на Изпълнителното бюро на БСП, на което окончателно да бъде избистрен пъзелът с водачите на листи, за да бъдат утвърдени те на пленума в събота. Тогава ще се определят и местата в листите за гражданската квота и коалиционните партньори.