"Не може да има коалиция с ГЕРБ - това е принципно решение", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Най-добрата оценка на страната в момента дават фактите. Ние сме на последно място по справяне с корупцията за 2020 г. според "Трансперънси интернешънъл", на първо място по социално неравенство, на първо място по процент от населението, което живее с материални лишения, включително 1 586 000 български граждани на прага на бедността", обяснява Нинова, цитирана от пресслужбата на БСП.

По думите ѝ най-важните акценти от програмата за управление на БСП са доходите, здравеопазването, образованието и развитието на икономиката.

"През тези четири години останахме категорична и ясна опозиция и изградихме алтернатива като показахме множество алтернативни закони", казва Нинова пред БНР.

А с декларация от парламентарната трибуна тя попита премиера Бойко Борисов дали е вярно, че Министерският съвет се готви да отложи изпълнението на задълженията на концесионера на летище "София" с 10 години, но не и на правата му.

Според председателя на БСП концесионерът ще печели 10 години, но няма да направи 1 лев инвестиции. 

"Правителството сключи тази сделка и самодоволно се похвали колко е изгодна за страната. През месец май 2020 г. концесионерът потвърди офертата и ангажиментите си по договора за инвестиции, работни места и инфраструктура.

Сега имаме въпрос към премиера Борисов.

Вярно ли е, че въпреки това потвърждение на ангажиментите Министерски съвет се готви да отложи изпълнението на задълженията на концесионера с 10 години, но не и на правата му, защото, ако е така, се получава следното: концесионерът ще влезе във владение, започва съкращаване на работници, ще се повишат летищните такси, които ще плащат пътниците", заяви Нинова.