Ако Слави е, за да не се краде в държавата, болниците да не са търговски дружества, въвеждане на подоходно данъчно облагане и т.н., ако тези неща се приемат от него, то той е добре дошъл на масата на преговорите. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Георги Свиленски. 

Преди време поканихме Трифонов за единен фронт за честни избори. Не разбирам реакцията му. Той и партията му трябва ясно да се позиционират дали са от страната на ГЕРБ или от другия бряг на реката. Не знам защо ни възприема като част от статуквото. Променихме партията си отвътре, имаме амбицията, че можем да променим и държавата", каза Свиленски. 

По думите му е невъзможно социалистите да се коалират с ГЕРБ, защото те са олицетворение на порочния политически модел. 

"Марешки до преди две седмици твърдеше, че е опозиция, а пък сега видяхме, че е част от управлението", смята Свиленски. 

Целувки вече не раздаваме на никого. Ще видите всичко с платформата ни.

"За д може някой да състави правителство, е важно хората да излязат и да гласуват и да се прецени кои са партиите, които могат да съставят кабинет. Всички други партии имат претенциите, че могат да го направят, но реално само ние имаме потенциалът да го сторим. Ние искаме честни избори и да представим платформата си пред българите", заяви той.

На въпрос защо БСП е решило да каже дали ще подкрепи Румен Радев за президентските избори чак след парламентарните социалистът отвърна:

"На 4-и април има парламентарни избори. Господин Радев получава нашата подкрепа в политиките, които провежда като президент", заяви Свиленски.

На изпроводяк депутатът от БСП обърка фамилията на Лора Инджова, с тази на Лора Крумова, но водещата с усмивка прости гафа му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!