Гласувах за повишаване на доходите, за развитие на икономиката, която да гарантира просперитет на България. Хората трябва да знаят, че в тези трудни кризи няма да бъдат изоставени, държавата ще помогне. За ред за правила, законът да е еднакъв за всички, да няма богопомазани, да има справедливост. 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като упражни правото си на глас. 

"Очаквам БСП да смее в следващото управление. Без силна социална партия в тези трудни моменти няма да е лесно. Една силна социална партия ще помогне на хората да преминат по-леко през кризите", подчерта Нинова.

Когато си в опозиция може само да обещаваш, ние доаказахме, че това, което го обещаваме, го изпълняваме, подчерта тя.

Многократно сме заявявали, че с ГЕРБ и ДПС не може да правим мнозинство. Нека да видим резултатите на останалите днес, припомни Нинова.

Тя обяви и 10 мерки за първите 100 дни за овладяване на инфлацията и повишаване на доходите.

"Таван на цените, разпределяне на печалбите на енергийните фирми към домакинства и фирми, повишаване на заплатите, преизчисляване на пенсиите, увеличаване на вдовишките добавки, безплатни учебници и лекарства за децата, освобождаване на младите от данъци за първата им работа. Един сериозен социално икономически пакет, който трябва да стабилизира икономиката уи да овладее инфлацията, посочи Нинова. 

Следете в БЛИЦ горещите резултати, анализи и коментари от Парламентарни избори'22!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук