Ако върнем мандата, ще оставим хората без актуализация на бюджета. Затова решихме да задържим мандата, докато не осигурим парламентарно мнозинство за някои конкретни предложения между първо и второ четене по актуализацията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща със Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„В тази сложна ситуация на отношенията между партиите може да изпаднем в положение, в което всяка партия да внася предложения между първо и второ четене, да започне едно наддаване, накрая да няма мнозинство и да не може да се гласува нищо сериозно“, допълни още тя по време на срещата.

„Мислим между първо и второ четене да внесем предложение за допълнително финансиране на структурите на МВР и Министерството на отбраната във връзка и с новата заплаха от бежанска вълна", допълни още Корнелия.

„Актуализацията на бюджета, която внася служебният кабинет, не е предвидила средства за МВР  и Министерството на отбраната относно средства за охрана на границата и всички други действия, които се налагат във връзка със случващото се в Афганистан", допълни Нинова.

Засега актуализацията на бюджета е предвидено да свърши до 7 септември.