Смятаме, че трудното започва от утре. Временните резултати правят парламента още по-фрагментиран. Това заяви на брифинг в централата на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

„Когато и да ни поканят за разговори за правителство, ще се отзовем и ще сме диалогични и с конкретни предложения. Очевидно разговорите ще бъдат сложни, конфигурацията е сложна. Това ще изисква време. Но нямаме време за приемане на бюджета. От опит знаем колко е трудно да се създаде мнозинство.



Докато се водят разговорите за правителство, най-голямото усилие и разум ще бъде да направим мнозинство, което да приеме бюджета, още преди да има правителство.

Да търсим още от следващите дни разум и съгласие по отношение на политики за приемане на бюджета”, призова тя.

 „Ние сме на трето място и мисля, че позицията, която имахме в предишния парламент, ни помогна да нямаме този срив, който се забелязва при партиите на промяната.



Имахме ИБ, имахме коалиционен съвет, не сме обсъждали въпроси за оставки. Отговорност на ръководството и на мен могат да ни искат само членовете на БСП. Те са хората, които ще си кажат думата”, подчерта Нинова.
 
На въпрос чувства ли се предадена от президента Радев, тя заяви, че „в  политиката няма място за чувства. Не се чувствам предадена”.

 „92% от членовете на БСП са подкрепили президента Радев. Това е достатъчен дан в резултата, който има", каза още лидерът на БСП.



"Разбира се, че ще подкрепим Радев на втори тур", добави тя. 
 
 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА 2 В 1 В БЛИЦ!